Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 14. kedd, Örs, Stella

Cáfolja az elbocsátásokat a BKV

Újbuda   |   2014, február 26 - 13:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közleményben cáfolta a dolgozók elbocsátásával járó híreket a BKV. Mint arról hírt adtunk, a NOL.hu információja szerint a társaság költségvetéséből 6-7 milliárd forint hiányzik, ami a dolgozói létszám jelentős csökkentését eredményezheti idén.

A lap szerint akkora hiány van a BKV büdzséjében, hogy amiatt 300-400 busz kiszervezése és mintegy 900 dolgozó leépítése várható idén. Az elbocsátási lista élére azok a buszvezetők kerülhetnek, akik elutasítják az üzemanyag-megtakarítás bérbe építését - írta a NOl.hu.

A BKV közleményében az áll, hogy az új autóbusz-közlekedési modell bevezetéséről nincs hivatalos információja a társaságnak, de nyilvánvaló, hogy egy esetleges kisebb teljesítmény megrendelése kevesebb humán erőforrást igényel. Ez a képlet igaz lehet a járművezetői állományra, azonban nem áll egyenes arányban a kiszolgáló, karbantartó személyzet létszámával.

Az üzemanyag-megtakarítás és bértárgyalás összefüggésében várható változás, de nincs szó arról, hogy a munkaszerződés módosításának elutasítása negatívan befolyásolná egy esetleges létszám leépítésben a munkatársak megítélését – állítja Bolla Tibor, a társaság vezérigazgatója írásában.

Cáfolja az elbocsátásokat a BKV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Töretlen az újbudai tűzoltók sportkedve  

Rendkívül aktív a sportélet a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Az állomány részére a nemrég önkormányzati segítséggel felújított, modern konditerem áll rendelkezésre, amely számos lehetőséget biztosít a rövidebb és hosszabb távú versenyekre való felkészülésben egyaránt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.