Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 6. szombat, Norbert, Cintia

D. Tóth Kriszta a Hadikban

Újbuda   |   2019, május 15 - 15:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

D. Tóth Kriszta volt a Hadik Brunch legutóbbi vendége május 11-én, az ismert újságíróval Ott Anna, a Hadik művészeti vezetője beszélgetett.

D. Tóth Krisztát legtöbben a televízióból ismerik. Kevesebben tudják róla, hogy sikeres íróként számos kötet szerzője, hogy ő a WMN online magazin alapító-főszerkesztője, valamint az UNICEF Magyarország jószolgálati nagykövete.

A Hadik Brunchban főként 2013-ban Jöttem, hadd lássalak címmel megjelent regényéről beszélt. A mű mély és személyes önvallomás, amelynek történetét a szerző édesanyjának élete inspirálta. A 2013-as első kiadás óta átdolgozta a kötet szövegét, az új változat idén jelent meg.

D. Tóth Kriszta számára az írás olyan, mint az oxigén, nem tud létezni nélküle. Állítás szerint sok ötlete van még: szeretne kiadni egy novellás kötetet és egy újabb regény is tervben van.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.