Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

Diákolimpiai atlétika verseny

Újbuda   |   2015, október 15 - 13:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Testnevelési Egyetem Csörsz utcai sportelepén rendezték meg az Újbudai Diákolmpia első szabadtéri atlétika versenyét október 6-án.

Összesen százharminc csapat indult a kerületi diákolimpia első szabadtéri atlétikai bajnokságán. A versenyre korcsoportonként és nemenként lehetett nevezni, két-két csoportba sorolták az alsós és felső tagozatosokat. Az egyes korcsoportba tartozó alsós gyerekek 6x50 métert futottak, a kettes korcsoportúak 6x60 métert. A felsősök a körpályán 4x100 méteres távon, a nagyobbak 6x200 méteren teljesítették a váltófutást.

- A százharminc csapat több, mint hétszáz főt jelent, mellyel rekordot értünk el az elmúlt évek létszámához képest – mondta Gabonyi Erika, Újbuda Önkormányzatának sportszervezője.

A diákok lelkesedését a várakozás sem törte le, óriási izgalomban megelítettek a pálya szélén és koncentrálva indultak a versenyeken.

Az eredményhirdetésnél nemenként és korcsoportonként az első három csapatot díjazták, de a többieket is hatalmas örömmel ünnepelték. 

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.