Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. kedd, Mihály

Diákolimpiai atlétika verseny

Újbuda   |   2015, október 15 - 13:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Testnevelési Egyetem Csörsz utcai sportelepén rendezték meg az Újbudai Diákolmpia első szabadtéri atlétika versenyét október 6-án.

Összesen százharminc csapat indult a kerületi diákolimpia első szabadtéri atlétikai bajnokságán. A versenyre korcsoportonként és nemenként lehetett nevezni, két-két csoportba sorolták az alsós és felső tagozatosokat. Az egyes korcsoportba tartozó alsós gyerekek 6x50 métert futottak, a kettes korcsoportúak 6x60 métert. A felsősök a körpályán 4x100 méteres távon, a nagyobbak 6x200 méteren teljesítették a váltófutást.

- A százharminc csapat több, mint hétszáz főt jelent, mellyel rekordot értünk el az elmúlt évek létszámához képest – mondta Gabonyi Erika, Újbuda Önkormányzatának sportszervezője.

A diákok lelkesedését a várakozás sem törte le, óriási izgalomban megelítettek a pálya szélén és koncentrálva indultak a versenyeken.

Az eredményhirdetésnél nemenként és korcsoportonként az első három csapatot díjazták, de a többieket is hatalmas örömmel ünnepelték. 

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.