Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

Díjazták a kiemelkedő sportteljesítményeket

Újbuda   |   2019, november 13 - 16:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kitüntették a diákolimpia legjobbjait, és átadták a Papp László Sportolói Ösztöndíjakat november 6-án, az önkormányzat dísztermében. Az intézményvezetők is ekkor vehették át az eredményességi támogatásról szóló szerződéseiket, emellett elismerésben részesült két pedagógus.

Először László Imre polgármester, majd Molnár Gyula országgyűlési képviselő köszöntötte a sportban kimagasló eredményeket elért diákokat és felkészítő tanáraikat. Ezután Bakai-Nagy Zita, sportért felelős alpolgármester adta át a kitüntetéseket a diákolimpia kimagasló tehetségeinek. Újbuda kiemelkedően sportos kerület – hangsúlyozta –, és rengeteg munka vár az önkormányzatra, hogy a már meglévő és jól működő programokat továbbvigye, felmérje az újabb igényeket, és azok mentén dolgozza ki a terveket.

Újbuda közel húsz éve kiemelt figyelemmel kíséri a pedagógusok testnevelésben és sportban végzett tevékenységét is. A kiváló pedagógiai munkájukért járó díjat László Imre adta át Tornyos Katalin és Zink Viktória testnevelő tanároknak.

Ugyancsak a november 6-i ünnepségen adták át a Papp László Sportolói Ösztöndíjakat. A XI. kerületi önkormányzat 2007-ben hirdette meg először ezt a pályázatot. Kezdetben tíz, majd tizenöt, idén pedig már húsz tehetséges sportoló diák részesült a támogatásban, melyet most Molnár Gyula mellett ifj. Papp László nyújtott át. Az ünnepségen részt vett Dr. Surányi Ilona, a Papp László Sportolói Ösztöndíj ötletadója is.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.