Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

Díjazták a legjobb újbudai robotprogramozókat

Újbuda   |   2018, május 30 - 12:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte azt a három újbudai robotprogramozó csapatot, amelynek tagjai kiemelkedő eredményt értek el az április közepén, Kecskeméten megrendezett Robotprogramozó Országos Csapatversenyen.

Újbuda Önkormányzatának nagytermében Hoffmann Tamás polgármester mellett Janurik Lajos, az Újbuda SMART 11 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Gersterkorn Barnabás, a Gyermekakadémia robotprogramozó-oktatója köszöntötte és jutalmazta meg a IX. Robotprogramozó Országos Csapatverseny döntőjén előkelő helyezést elért újbudai csapatok tagjait. Legjobban az ötödikesek szerepeltek, Balás Borbála, Elek Zsófia, Németh Hanna Júlia csapata megnyerte az országos versenyt, a hatodikosok között Deák Csongor, Rákos Ádám Dominik és Somogyi Mátyás csapata harmadik lett, Kiss Botond, Nagy Péter Gergely és Tarjányi László csapata pedig nyolcadikként végzett a 7–8. osztályosok között.

A versenyen kiválóan szereplő fiatalok egy Rapsberry PI-3 számítógépet és hozzávaló perifériákat kaptak informatikai készségeik további fejlesztésére.

Az újbudai Smart School program 2014-ben indult, ennek részeként a Teleki Blanka Általános Iskolában és a József Attila Gimnáziumban alakítottak ki okos tantermeket. A robotprogramozás első lépéseit eddig 300 újbudai gyermek ismerte meg. Tanfolyami költségeik jelentős részét Újbuda Önkormányzata finanszírozta, lehetőséget teremtve ezzel olyan családoknak is, amelyek önerőből nem tudták volna vállalni a kiadásokat.

Hoffmann Tamás polgármester lapunknak elmondta: az önkormányzat a jövőben is támogatná a programot, hogy minél több olyan tehetséget fedezzenek fel Újbudán, akik a vezéregyéniségévé válhatnak a jövő informatikai fejlesztéseinek.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.