Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. hétfő, Pál

Díjmentes a parkolás

Újbuda   |   2020, április 6 - 11:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megjelent a hétfőtől díjmentes magyarországi közterületi parkolásról szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben.

A jogszabály szövege szerint a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt a fertőzés terjedésének csökkentése érdekében hétfőtől nem kell várakozási díjat fizetni a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, továbbá az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért. A rendelet kihirdetését követő tizenötödik napon a kormány annak hatályát meghosszabbítja a veszélyhelyzet megszűnéséig - olvasható a Magyar Közlönyben.

László Imre polgármester facebook bejegyzésben jelezte, hogy a kormányrendelettel nemcsak az a probléma, hogy az ingyenessé tett parkolás újabb bevételkiesést okoz Újbudának, hanem elsősorban az, hogy a sokak által üdvözölt döntés nyomán lazulni fog a lakhelyelhagyási korlátozás betartása, a város frekventált helyein gondot fog okozni az ott lakók parkolása -holott ez most kiemelt fontosságú-, tehát nem a járvány lassítását szolgálja, de elősegítheti annak fokozódását.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Olvasnivalót kaptak a kamaraerdei idősotthon lakói  

A Ringier Axel Springer lapkiadó 52 000 kiadványt adományozott a fővárosi önkormányzat által üzemeltetett idősotthonok közel négyezer lakójának. Az Újbudán lévő Kamaraerdei Úti Idősek Otthonába január 20-án érkeztek meg a magazinok, folyóiratok és könyvek azzal a céllal, hogy a járványhelyzetben látogatókat nem fogadó lakók könnyebben tudják elviselni ezt a nehéz időszakot.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.