Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 28. szerda, Szabolcs

Egész nyáron egyirányú a BAH-csomóponti felüljáró

Újbuda   |   2018, július 2 - 11:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Felújítási munkálatok miatt július 2-től augusztus végéig egyirányú a közlekedés a BAH-csomóponti felüljárón. A forgalom a városból kifelé haladhat, befelé az ideiglenesen megnyitott villamosvágányon lehet közlekedni a Villányi út/Budaörsi úti kereszteződés és a BAH-csomópont között.

Augusztus végéig egyirányúsították a BAH-csomópont felett húzódó felüljárót a városból kivezető irányba, azaz csak a Hegyalja út felől az M1-es és M7-es autópálya felé közlekedők tudják igénybe venni. A belváros felé haladóknak megnyitották a Villányi út/Budaörsi út kereszteződés és a BAH-csomópont közötti villamospályát. A Budaörsi út belső sávját a villamosvágányra terelték (ezt a sávot kizárólag személygépkocsik használhatják), a Villányi út felől érkező forgalom számára pedig a Budaörsi út kereszteződésében egy önálló forgalmi sávot biztosítanak a BAH-csomópont felé. Így a forgalom 3 sávon haladhat a belváros felé, a közlekedést a jelzőlámpák hosszabb zöld jelzése is segít. A Jagelló út és az Alkotás utca felé tartó járműveknek érdemes a villamosvágányra terelt sávot használni, míg az Erzsébet híd a Budaörsi út külső sávjából lesz könnyebben elérhető.

A korlátozáshoz kapcsolódva kissé módosul a BAH-csomópont forgalmi rendje is:

  • Megszűnik a Hegyalja útról (az Erzsébet híd irányából) érkezők számára a Villányi út és a Budaörsi út felé történő balra kanyarodás lehetősége a csomópont forgalomáteresztő kapacitásának növelése érdekében. Ez az útirány a jövőben a Hegyalja út–Jagelló úti kereszteződésen át, a visszakanyarodó sáv használatával lesz elérhető.
  • Módosul a Hegyalja út XI. kerület felől érkező szakaszáról az Alkotás utca felé történő balra kanyarodás rendje, a csomóponton belül új jelzőlámpát létesítenek az ezen irányba tartók számára.
  • A BAH-csomópontban a Budaörsi út szélső sávjából csak a Hegyalja út felé jobbra lehet majd kanyarodni, az egyenes, Alkotás utca irányú forgalom a belső két sávon haladhat.

A karbantartási munka során a felüljárón új aszfaltburkolatot építenek, dilatációcserét (a tartószerkezet hőváltozás okozta mozgásait felfogó szerkezet) végeznek, valamint újraépítik a híd szigetelését, cserélik a víznyelőket. Mindemellett javítják a hídszegély külső felületeit, a szegélyeket, a korlátokat, korrózióvédelmet kap a hídszegély belső acéllemeze. A karbantartási munkát még a Lánchíd felújításának kezdete előtt el kell végezni, ezért azt az év többi időszakához képest kisebb forgalmú július–augusztusi időszakra időzítették - áll a BKK közleményében.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.