Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

Egészsépart 2.0 – méz, kolbász, futás és torna

Újbuda   |   2016, szeptember 26 - 12:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Második alkalommal adott otthon a Feneketlen-tó körüli park az Egészségpart rendezvénynek. A FICSAK és Újbuda Önkormányzata jóvoltából szervezett eseményen egyebek mellett szűrő- és mérővizsgálatokon, valamint sport-, életmód- és kulturális programokon is részt vehettek az érdeklődők szeptember 25-én.

Egészséges bőrtápláló szappant, gyomorkímélő kolbászt, -szalámit és -szalonnát, termelői mézet, paleolit alapanyagokat és készítményeket, valamint alkoholmentes biosört árusító standok sorakoztak a Feneketlen-tónál, az Egészségpart családi rendezvényen vasárnap. Az eseményt immár második alkalommal rendezte meg az önkormányzat és a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) - mondta Király Nóra alpolgármester.

A vendégek Erdélyi Zsófia hosszútávfutó olimpikonnal is találkozhattak, aki szerint az egészség megőrzése nem csak egészséges táplálkozásból áll, hanem a mindenkori szűrővizsgálatok is nagyon fontosak. A Szent Kristóf Szakrendelő jóvoltából az érdeklődők három féle vizsgálaton vehettek részt, fogászati szűrés és vércukorszint-mérés után egy dietetikus adott hasznos tanácsokat - részletezte a lehetőségeket Kóti Tamás, a szakrendelő főigazgatója.
Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nemcsak ellátogatott a Feneketlen-tóhoz, hanem a futóversenyen is indult. A célba érést követően beszélt a kormány három pillérre épülő egészségügyi stratégiájáról. Ide sorolta az egészséges étkezést az iskolákban (ezen belül az iskolatej és iskolagyümölcs programot), a sportos életvitel kialakításához hozzájáruló mindennapos testnevelés órákat, valamint a családbarát politikát, amely szerinte a családok lelki egyensúlyának megőrzését segíti. Hozzátette: Újbuda egészségpolitikája e tekintetben is kiemelkedő.
Az egészségmegőrzést célzó rendezvény alapelve, hogy az egészség érték, melynek megőrzéséért mindenki személyes felelősséggel tartozik, és amely szemléletet gyermekkorban kell kialakítani. A FICSAK tagjainak meggyőződése, hogy a gyerekek egészségtudatossága érdekében a legtöbbet a családok és a helyi közösségek tehetnek, ehhez azonban nem csak sportra, hanem egészséges táplálkozásra is szükség van, a szórakozás pedig a lelki egyensúlyt segít megteremteni.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.