Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 23. kedd, Gyöngyi Az 1956-os forradalom ünnepe

Egynapos sebességellenőrzést tart a rendőrség

Újbuda   |   2018, május 14 - 09:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

2018. május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig 24 órás sebességellenőrzést hajt végre a rendőrség. A Speedmarathon 2018. ellenőrzési helyszíneinek meghatározásakor az állampolgári javaslatokat is figyelembe vették.

Az akcióval az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozik a rendőrség. A lehetséges helyszínekre számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a megyei rendőr-főkapitányságok jelölték ki az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat.

A javaslatot tevők közül a rendőrség 10-10 embert meghív a helyszínekre.

Az érdeklődők az ellenőrzések pontos helyszíneit és időpontjait megyénkénti bontásban itt találhatják meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozleke...

Police.hu/Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közlekedés az október 23-i hosszú hétvégén  

Október 23-án és az azt megelőző napon több fővárosi helyszínen tartanak megemlékezéseket, emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani és változik az több járatok forgalmi rendje is. Október 22-én, hétfőn a szombati, 23-án, kedden az ünnepnapi menetrend lesz majd érvényben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.