Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 4. csütörtök, Kázmér

Egyszerűen használható a mobiljegy a metróban

Újbuda   |   2020, február 6 - 10:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kódbeolvasás nélkül is igazolható az érvényes mobiljegy a metróállomásokon.

Az utasok visszajelzéseit, igényeit figyelembe véve új funkcióval bővült a közlekedési mobiljegy alkalmazás, gyorsabbá, egyszerűbbé téve ezzel a közlekedést a metróállomásokon. A megállóba lépés előtt elég kiválasztani az alkalmazásban megvásárolt mobiljegyet, vagy bérletet, majd megnyomni a Metróállomások feliratú gombot, végül kiválasztani az induló állomás nevét a megjelenő listából.

Kiválasztás után megjelenik a telefonon az animált szimbólum, amit fel kell mutatni az ellenőröknek. Ezzel a megoldással nincs szükség a bejáratnál a kód beolvasására.

Aki engedélyezi telefonján, hogy a mobiljegy applikáció hozzáférjen a helyadatokhoz, annak az alkalmazás felkínálja a két legközelebbi metróállomás kiválasztását is. Aktív helymeghatározás nélkül is használható az új funkció, olyankor listából kell kikeresni a megfelelő állomást. Bárki rögzítheti kedvenc állomásait, ezzel is gyorsítva a használatot. Az új funkció az alkalmazás frissítése után érhető el.

A közlekedési mobiljegy egy mobilapplikáción keresztül megvásárolható utazási jogosultság, amely a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szerződött viszonteladóinak mobilapplikációin keresztül is elérhető. A 2019 nyarán indított fővárosi projekt a kedvező tapasztalatok után számos új díjtermékkel bővült az elmúlt hónapokban.

Fotó: MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.