Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. csütörtök, Géza

Együtt karácsonyoztak az idősklubok lakói

Újbuda   |   2015, december 11 - 10:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Advent idején a kerület polgármestere és képviselői minden évben ellátogatnak az újbudai idősklubokba. A hagyománynak megfelelően idén is a kerületi iskolások által készített karácsonyfadíszekkel lepték meg a klubtagokat.

A januárban nyílt Demens Klub és a Keveháza Idősek Klubjának tagjai együtt ünnepelték a Karácsony közeledtét december 8-án. Több, mint hatvanan gyűltek össze, hogy megajándékozzák egymást, valamint fényt és szeretet csempésszenek a télbe. Az ünnepség, amelyre Hoffmann Tamás polgármester és Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő is ellátogatott, a Keveháza utcai óvodások műsorával kezdődött. Márki Zoltán és társa produkciójába pedig a klub tagjai is bekapcsolódtak és az előadókkal együtt dúdolták az ismert dalokat.

Az Albertfalvai Idősek Klubjába Hoffmann Tamás polgármester Farkas Krisztina önkormányzati képviselő társaságában érkezett. A foltvarrás, gyertyaöntés, üvegfestés vagy bármilyen más kézműves elfoglaltság legtöbbször csak ürügy az idősek együttlétére, a közös beszélgetésekre. Az elmúlt években kórussá szerveződött klubtagok idén is egyházi dalokat énekeltek az ünnepségen, a feldíszített klubhelyiség és a terített asztal pedig a klub dolgozóinak munkáját dicsérte. Mindannyian szívüket lelküket beleadták, hogy egy kis melegséget hozzanak az idősek mindennapjaiba. Nagy Károlyné Margit néni szerint a legtöbb klubtag egyedülálló és fontosnak tartják saját korosztályuk társaságát annak ellenére, hogy mindenki ünnepel családjával is.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ma van a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja  

Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt (FKGP) főtitkárát 1947-ben ezen a napon a kommunistákkal szembeni kiállása miatt a szovjet hatóságok letartóztatták és a Szovjetunióba vitték, ahol nyolc évet töltött fogságban, először a Gulagon, majd 1951. szeptember 25-től az Állambiztonsági Minisztérium moszkvai központi börtönében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.