Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 17. szerda, Endre, Elek

eHivatal: több mint hétszázan igényelték elektronikusan a parkolási engedélyt

Újbuda   |   2016, január 13 - 10:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata november elsején nyitotta meg az Újbuda eHivatal szolgáltatását, melynek segítségével a gépjármű tulajdonosok interneten keresztül is benyújthatják várakozási hozzájárulási kérelmüket. A fővárosban ez az első elektronikus iroda, ahol az ügyfél távolról viheti végig a parkolási ügyintézés teljes folyamatát, és rendezheti online az eljárási díj kifizetését. A január 11-éig benyújtott kérelmek 21 százaléka elektronikusan érkezett a hivatalhoz.

November óta működik az Újbuda eHivatal, melynek tapasztalatai szerint a lakosság könnyen és szívesen használja Újbuda Önkormányzata legújabb szolgáltatását. A jelenleg érvényben lévő ingyenes parkolási engedélyek január 31-én lejárnak, ezért azokat meg kell újítani. A fizetős parkolási zónába tartozó kerületi – lakossági, gazdálkodói, egészségügyi – gépjármű tulajdonosok - az Újbuda eHivatal segítségével - az ehivatal.ujbuda.hu linken keresztül immár elektronikusan is benyújthatják hosszabbítási kérelmüket, új igénylésüket, és bankkártyájuk segítségével rendezhetik az eljárási díjat. Az elektronikus ügyintézés előnye, hogy elkerülhető a hivatali sorban állás és kényelmesen, a nap 24 órájában bármikor benyújtható a kérelem.

A január 11-éig benyújtott igények 21 százaléka - 706 beadvány - elektronikusan érkezett, ez a várható összes igény közel 12 százaléka. A beadások 30 százaléka hétvégén történt, 19,5 százaléka pedig hétköznap hivatali időn túl. Elmondható, hogy az eddig elektronikusan intézett igénylések beadásának közel felét munkaidőn kívül tették, a lakosság szívesen használja a kerület új, elektronikus szolgáltatását. A beadványok 96 százalékát a már meglévő engedélyek hosszabbítása tette ki, 4 százalékuk volt új igénylés.

Az eHivatal, azaz az elektronikus szolgáltatási központ kialakítását az Újbuda SMART 11 Nonprofit Kft. végezte. Újbuda Önkormányzata a jövőben fokozatosan bővíti az elektronikus úton folytatható ügyintézések körét, és reméli, minél többen élnek a gyors és kényelmes lehetőség használatával.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.