Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 15. szombat, Mária

Eladományozható a felhalmozott élelmiszer

Újbuda   |   2020, június 11 - 13:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Adományozásra buzdítja az élelmiszerhalmozókat a Nébih és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Céljuk, hogy a koronavírus járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszertartalék még a lejárati időn belül eljusson a rászorulókhoz. A tartósélelmiszer-adományokat június 16-ig várják az átvételi pontokon.

Adománygyűjtési akciót indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület június elején. A veszélyhelyzet sok háztartásban az élelmiszertartalékok felhalmozásával is járt, ezért arra buzdítanak, hogy akinek van az otthonában felesleges bontatlan és le nem járt tartós élelmiszer, az támogassa vele a segítségre szorulókat. A Nébih és az Élelmiszerbank országszerte 89 átvételi ponton várja az adományokat június 16-ig, ezek listájáról itt lehet tájékozódni.

Fontos, hogy csak bontatlan, azaz az eredeti, sértetlen bolti csomagolásban lévő tartós (minőségmegőrzési idővel rendelkező), hűtést nem igénylő élelmiszer (például tészta, liszt stb.,) adható le. Az adományozható termékekre vonatkozó további szempontokról itt olvashatnak bővebben: 

Az összegyűlt tartós élelmiszereket az Élelmiszerbank partnerszervezetei juttatják el a rászorulóknak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az államalapítás szentjei  

Iskola, templom és kórház is viseli a nevét. Rövid élete is elég volt ahhoz, hogy beírja magát a történelemkönyvekbe a tragikus sorsú első magyar királyfi, Szent Imre. Összeállításunkban róla, nevelőjéről, Gellértről és édesapjáról, Szent Istvánról emlékezünk meg.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.