Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 5. szerda, Krisztina

Eleven Tavasz: sikeres volt a dizájnvásár

Újbuda   |   2018, május 17 - 00:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Immár ötödik alkalommal rendeztek Eleven Tavasz fesztivált a Bartók Béla Boulevard-on. A rendezvényhez kapcsolódóan Prémium Art Fair dizájnvásárral várta az érdeklődőket a B32 Galéria és Kultúrtér, a rendezvényen negyvennél is több kortárs iparművész/alkotó mutatta be legújabb kollekcióját május 12-én.

Fiatal képzőművészek települtek ki alkotni a Bartók Béla úti kávézók teraszára, minden galériában izgalmas programokkal várták az érdeklődőket május 10-13 között az Eleven Tavasz fesztiválon. Megteltek a közterek is; aki múlt hétvégén a Gellért és Móricz Zsigmond körtér között sétált számos érdekes programot láthatott.

A B32 Galéria és Kultúrtér szinte valamennyi kiállítótere és színházterme is megtelt árusokkal és érdeklődőkkel. Az Iparművészeti Múzeum évek óta jól működő felsőkategóriás művészeti piaca - a múzeum felújítása miatt - a B32-be költözött. A Gárdonyi térnél lévő kultúrtérben korábban is rendeztek hasonló, a gyerekekre vagy az újrahasznosított termékekre fókuszáló, tematikus vásárokat. A mostani rendezvényen az ország legkitűnőbb iparművészeinek, alkotóinak színe-java mutatta be legfrissebb, máshol még nem látott egyedi termékeit. Idén több mint negyven kiállító ékszerei, kiegészítői, lakberendezési tárgyai, kézműves textiljei, ruhái várták a látogatókat a galéria termeiben. Kézzel szőtt, légies és vidám selyemsálak, Makai Betti egyszerre praktikus és elegáns bringaruhái, Trom Kata gyapjú/selyem szövéssel és drágakövekkel készült nyakékei, Király Fanni ötvösművész új sorozata, Sipos Erika egyedi tervezésű ásvány- és orchideaékszerei, Kelemen Ágnes különleges akrilfestékkel díszített nyomatai, noteszei mellett számos stílusos kiegészítő és egyedi termék várta a hazai iparművészeti tárgyak kedvelőit.
A kiállítás és vásár kötetlen szakmai fórumot biztosított a találkozásra, a tapasztalatcserére, az alkotótársaik munkáinak megismerésre és az inspirálódáshoz. 

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.