Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 28. szerda, Szabolcs

Elhunyt a Scheffer Galéria alapító-tulajdonosa

Újbuda   |   2018, február 13 - 11:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Január 31-én elhunyt Scheffer Lívia, a Scheffer Galéria Pro Cultura Újbuda díjjal kitüntetett alapító-tulajdonosa és vezetője. Temetése február 17-én 11 óra 30 perckor lesz a Farkasréti temetőben.

A Scheffer Galéria vegyészmérnök, pszichodramatikus, műértő tulajdonosa hosszú szenvedés után 2018. január 31-én hunyt el. Temetése február 17-én 11 óra 30 perckor lesz a Farkasréti temetőben, a szentmisét a Budai Ciszterci Szent Imre templomban tartják február 17-én 18 órától.

Scheffer Lívia 1992. november 13-án nyitotta meg galériáját a Kosztolányi Dezső tér egyik épületében, ahol a kortárs képzőművészet legjavát mutatta be az eltelt huszonhat évben. Műértő lelkesedése végigkísérte munkáját, olyankkoral dolgozott együtt, mint Konok Tamás, Deim Pál, Fehér László és Manfred Karsch. Galériája fő művésze, a férje Kovács-Gombos Gábor volt.

Scheffer Lívia 2016. január 25-én kapta meg - férjével közösen - a Pro Cultura Újbuda kitüntetést a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az önkormányzat a kerület művelődésének, kulturális színvonalának növelése érdekében végzett művészeti munkásságért ítélte meg számára az elismerést.

Újbuda

fotó: scheffergaleria.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.