Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 17. hétfő, Donát

Elhunyt Beleznay Andor

Újbuda   |   2020, január 9 - 12:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Életének 88. évében elhunyt Beleznay Andor, az Albertfalvi Hely- és Iskolatörténeti Gyűjtemény vezetője.

Beleznay Andor 1932. augusztus 2-án született Jászberényben. 1950-ben érettségizett, később Budapesten szerzett fizika-matematika szakos tanári diplomát. 1958-tól tanított a Váli utcai Általános Iskolában, majd 1964-től nyugdíjazásáig az albertfalvai Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója volt. Az intézmény fennállásának 150. évfordulóján, 1978-ban rendezett kiállítás anyagából jött létre az Albertfalvi Hely- és Iskolatörténeti Gyűjtemény, amelyet ő vezetett haláláig. Beleznay Andor munkásságát Újbuda többek között PRO CULTURA Budapest Főváros XI. kerületéért kitüntetéssel ismerte el.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Rapülők - Geszti Péter a B32-ben  

Az Első Emelet két egykori zenésze és dalszövegírója játéknak szánta a Rapülők dalait, de első lemezük váratlan és hatalmas sikert aratott. Az 1992-es Rapülők című album megjelentetését számos kiadó visszautasította. A lemez születéséről és az akkori könnyűzenei közegről Geszti Péter beszél a B32 Galéria és Kultúrtérben február 20-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.