Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 30. szombat, Janka, Zsanett

Elhunyt Hollai Antal, a kerület esperese

Újbuda   |   2014, július 30 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Életének 57., papságának 32. évében elhunyt Hollai Antal pápai káplán, címzetes apát, budapest-albertfalvi esperes-plébános. Erről Kovács Zoltán, az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye irodaigazgatója tájékoztatta a Magyar Kurírt.

Antal atya Budapesten született 1958-ban, mélyen hívő, katolikus családban. Az esztergomi ferences gimnázium elvégzése után kispap lett Esztergomban, ahol 1983 június 11-én szentelték pappá. Három év farkasréti káplánság után két évig érseki szertartóként Paskai László bíboros mellett szolgált Esztergomban, majd Rómában, a karmeliták Szent Teréz Egyetemén lelki-teológiát tanult és spiritualitásból szerzett licenciát. Rómából hazatérve felső-krisztinavárosi káplán volt három évig, miközben az akkor újrainduló pápai Nunciatúra magyar titkárának feladatát is ellátta. 1993 és 2001 között az esztergomi szeminárium lelki igazgatója volt, és tanított a hittudományi főiskolán. 2001 óta volt Albertfalva plébánosa, kilenc éve a kerület esperese.

Munkáját, szolgálatát mindenütt nagy odaadással, igen elkötelezetten végezte. Antal atya kiváló szentbeszédeiről és színvonalas lelkigyakorlatairól vált ismerté országszerte. - Az önmagát előtérbe nem toló gesztus tesz igazán hasonlóvá Krisztushoz – idézte sokszor Lékai László beszédét, melyet szentelésükön mondott.

Újbuda/Magyar Kurír

Elhunyt Hollai Antal, a kerület esperese

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.