Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

Elindult a Miutcánk.hu piknikszezonja

Újbuda   |   2016, május 9 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megnyitotta idei piknikszezonját a Miutcánk.hu közösségi oldal, céljuk, hogy a honlapon regisztrálók jó szomszédi viszonyt alakítsanak ki. A startup cég több alkalommal szervezett már szabadtéri programot. Ezeknek köszönhetően folyamatosan bővül a felhasználóik köre és újabb barátságok is köttetnek.

Az ismerkedést és a baráti, jószomszédi viszony létrejöttét hivatott biztosítani a Miutcank.hu. A honlap egy lokális közösségi oldal, ahol megismerhetjük szomszédainkat, amely a virtuális közösségépítésen túl már tavaly is – pikniksorozat keretében – igyekezett összeismertetni az egymástól távolabb lakókat. A korábbi sikerek után a Miutcánk.hu csapata újraindította a programsorozatot, melynek első helyszíne idén a 11. kerületi Feneketlen-tó volt. - Nem véletlenül, hiszen a honlapot üzemeltető cég székhelye is Újbudán van – mondta Janotyik Évi, a Miutcánk.hu marketingvezetője.

Újbudán nem először volt ilyen rendezvény, a gazdagréti siker után a csapat vissza-visszatér – emlékeztetett Király Nóra, alpolgármester.

A Feneketlen tónál szervezett piknikre érkezők hívhatták szomszédaikat, rokonaikat, régi és új barátaikat, hozhattak ételeket, italokat. Volt, aki finom borral dobta fel a társalgást, sokan a fűben heverészve ismerkedtek, beszélgettek. A változatos program – jógaóra, számháború, koncert – a közös élményeket nyújtott a szomszédoknak, így sok új barátság születhetett a résztvevők között.

T.K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Pótlóbusz jár esténként az 1-es villamos kelenföldi szakaszán  

Április 23-tól várhatóan május 2-ig rövidített útvonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Budafoki út / Dombóvári út között jár az 1-es villamos esténként. A BKV munkatársai a Szerémi úti, fűburkolatú vágányszakaszon a gyeptéglákat cserélik. Az 1-es villamos kelenföldi szakaszán a meghosszabbított útvonalon, Kelenföld vasútállomás és a Budafoki út / Dombóvári út között közlekedő 103-as busszal utazhatnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.