Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 25. szerda, Katalin

Elismerési juttatás egykori német kényszermunkások részére

Újbuda   |   2016, október 7 - 12:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egykori német kényszermunkások, akiket német állampolgárságuk, vagy német származásuk miatt civilként kényszermunkára köteleztek, egyszeri 2.500 € elismerési juttatásban részesülhetnek.

Az ADZ-Anerkennungsrichtlinien 2016. augusztus 1. óta hatályos.

A kérelmet 2017. december 31-ig nyújthatja be az, akit 1939. 09.01. és 1956. 04.01. között valamely külföldi hatalom kényszermunkára kötelezett. Ha a jogosult 2015. 11.27-e után elhunyt, akkor hátramaradottja (gyermeke, házastársa) is beadhatja a kérelmet.

A kérelem benyújtására rendelkezésre álló formanyomtatvány letölthető a www.bva.bund.de, www.bmi.bud.de internetes címről. A német nyelven kitöltött nyomtatványt az alábbi címre kell küldeni:

Bundesverwaltungsamt, Außenstelle Hamm

Alter Uentroper Weg 2.

59071 Hamm

Deutschland

Bővebb információt és segítséget a kerület német önkormányzata (név, telefon, e-mail) tud nyújtani, illetve a Fővárosi Német Önkormányzat szervezésében 2016. október 14-én 14.00 órakor e témában Ritter Imre, a magyarországi németek parlamenti szószólója tart tájékoztatást. Helyszín: Budapest V. ker., Akadémia u. 1. I.em.196-os tárgyaló.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Részvételi költségvetés  

A részvételi költségvetés új kezdeményezés: budapestiként december végéig bárki benyújthatja ötletét, mit változtatna meg, mit fejlesztene lakókörnyezetében, vagy akár egész Budapesten.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.