Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 7. kedd, Herman

Elismerést kapott az újbudai iskola

Újbuda   |   2019, április 10 - 10:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

KIP Országos Hálózat minősített iskolája címet kapott a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Újbudai Szakiskolája április 5-én.

Hetedik alkalommal rendezték meg a Komplex Instrukciós Programot (KIP) alkalmazó iskolák országos találkozóját. A szakmai napon KIP Országos Hálózat minősített iskolája címet kapott a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Újbudai Szakiskolája – tudtuk meg Palánczné Németh Zsuzsannától az intézmény vezetőjétől.

A KIP olyan tanítási módszer, mely lehetővé teszi a tanárok számára a magas szintű csoportmunka szervezését olyan osztályokban, ahol a tanulók közötti tudásbeli különbség és kifejezőkészség tág határok között mozog.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nem áll le az élet a kerületben  

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben meghozott intézkedéseket elvben mindenki ismerheti már, a gyakorlatban azonban még számos probléma merül fel. Ezek megoldásáról kérdeztük Hintsch Györgyöt, Újbuda városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármesterét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.