Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 20. kedd, István Az államalapítás ünnepe

Elismerést kaptak a lágymányosi polgárőrök

Újbuda   |   2014, május 30 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Lágymányosi Polgárőrség több tagja is elismerést kapott a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek (BPSZ) ünnepélyes közgyűlésén. Az eseményre a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai épületében került sor.

Május 28-án tartották ünnepélyes közgyűlésüket a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek (BPSZ). A Teve utcai rendőrpalotában rendezett eseményen egy polgárőr főkapitányi elismerésben részesült. Rajta kívül a BPSZ szolgálati érdemérem ezüst és bronz fokozatával kettő polgárőrt tüntettek ki, elnöki dicséretet hárman kaptak, az év polgárőre Mészáros István lett. Négy polgárőr 5, 10 és 15 éves polgárőri múltja miatt kapott jubileumi elismerést. 

A BPSZ díszoklevelet adományozott Trombitás Zsolt újbudai kapitányhelyettes, a rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője részére. A rendőr őrnagy naponta szoros munkakapcsolatban áll a Lágymányosi Polgárőrséggel. 

A Lágymányosi Polgárőr Egyesület 2008-ban alakult, azóta Újbuda teljes területén segíti közbiztonság fenntartását. A tagjai között van aki húsz éve polgárőrként szolgálja a XI. kerületieket.

Lánglovagok Hírügynökség 

Elismerést kaptak a lágymányosi polgárőrök

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Augusztus 20. - forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni  

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni péntektől szerdáig a főváros több kerületében. Kedden a délutáni körmenet és az esti tűzijáték miatt több forgalmas útszakaszt lezárhatnak - közölte a rendőrség a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a korlátozások az I., a II., az V., a IX., a XI. és a XIII. kerületet érintik.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.