Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. kedd, Szabina

Elment a zseniális vívó

Újbuda   |   2018, október 16 - 16:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 20-án, 78 esztendős korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok tőr- és párbajtőrvívó, több magyar és olasz olimpiai bajnok mestere.

A 2004-ben a Nemzet Sportolói közé választott sportember sok szállal kötődött Újbudához: az egykori Verpeléti, a mai Karinthy Frigyes úton született, itt élt 28 éves koráig. A Váli úti iskolában, majd a Szent Imre Gimnáziumban tanult. Ötven esztendeje, 1968-ban XI. kerületi lakosként szerzett aranyérmet egyéniben és csapatban is a mexikói olimpián, később, 1972 és 2001 között Őrmezőn élt.
– Zseni volt, akiből sugárzott az optimizmus, a bohémság, az élet szeretete, úgy tudott dolgozni és dolgoztatni, ahogy senki sem – mondta Kulcsár Győzőről Nagy Tímea, aki a sporttársak, a tanítványok, az egész magyar sportolói közösség nevében búcsúzott tőle a Farkasréti temetőben. – Kivételes képességű ember volt, ezt az egész világ tudta – méltatta egykori mesterét a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.