Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szerda, Vince, Artúr

Erasmus Napok Újbudán

Újbuda   |   2018, október 15 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Magyarország, és ezzel Újbuda is csatlakozott az Erasmus Napokhoz. A Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola célja, hogy programjukat népszerűsítse a kerületi szakmai közösségekben, iskolákban és országszerte.

A Tempus Közalapítvány felhívására a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola is benevezett a magyarországi Erasmus Napok sorába és október 13-án tájékoztató előadásokra hívták az érdeklődőket. Jelenleg 3 Erasmus+ projekt fut az újbudai iskolában. A szombat délelőtti rendezvényen a Tempus Közalapítvány tartott tájékoztatót a pályázás módjáról, feltételeiről, majd bemutatták az iskolában folyó projekteket és a 2018-as pályázaton nyertes "Informális nyelvi fejlesztés a Bárdosban" című projektről is részletesen beszámoltak.

A Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola célja, hogy programjukat népszerűsítse a kerületi szakmai közösségekben, iskolákban és országszerte.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közmeghallgatást tartottak a Hamzsabégi sétány sorsáról  

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Déli Körvasút beruházás újbudai szakasza kapcsán meghirdetett közmeghallgatás január 20-án. Az érintett területen élők a kivitelezést megrendelő, illetve tervező vállalatok, valamint a környezetvédelmi hatóságok képviselőinek tehették fel kérdéseiket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.