Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. kedd, Piroska

Erasmus+ program a matematika oktatásáért

Újbuda   |   2019, február 6 - 09:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hat európai ország 22 pedagógusa vett részt a Szent II. János Pál Iskolaközpontban tartott szakmai fórumon, hogy megvitassa a matematikatanítás új lehetőségeit, módszereit. Az Erasmus+ program Matematika az én világomban projekt részeként tartott eseményen Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket.

Szemléletváltást szorgalmaznak a matematikaoktatásban a Szent II. János Pál Iskolaközpontban tanácskozó magyar és külföldi pedagógusok. Hétköznapi példákkal, játékos formában igyekeznek szerethetőbb, izgalmasabb tantárggyá tenni a matematikát, valamint felfedezni az ifjú tehetségeket.

Hoffmann Tamás polgármester köszöntőjében kifejtette: saját családján keresztül látja a matematikaoktatás módszerének és eszköztárának fejlődését. Izgalmasnak és előre mutatónak tartja a találkozón felvázolt program célkitűzéseit és módszereit.

A program során a matematikát a hétköznapi összefüggések szerint fogalmazzák meg a szakemberek, a téma kutatása, kifejlesztése és gyakorlati bevezetése az Erasmus+ projekt része. Szerepel például a tananyagban a bevásárlás, a közlekedés, illetve egy edzésterv összeállítása is. A pedagógusok az új metodika kidolgozásában a szülők közreműködésére is számítanak.

Az angol, dán, litván, ciprusi és spanyol iskolák küldöttei – a koordinátorok beszámolói szerint - sok hasznos és egyedi tapasztalatra tettek szert a Szent II. János Pál Iskolaközpontban. A szakmai programokon kívül megismerkedtek Magyarország kulturális értékeivel és a főváros nevezetességeivel is.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén  

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.