Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. hétfő, Taksony

Erősíti az idősek biztonságérzetét az önkormányzat

Újbuda   |   2016, március 11 - 13:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Lakásvédelmi Akcióterv keretében ezúttal a Domokos Pál Péter Általános Iskolában osztották ki a kerületi nyugdíjasoknak az elektromos ajtóékeket és a belépésjelző riasztókészülékeket március 7-én.

Újbuda Önkormányzata és az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. ismét ajtóéket és belépésjelző riasztókészüléket adományozott a kerület időseinek. A jó előre meghirdetett programot az Domokos Pál Péter Általános Iskolában tartották, ahol az idősek a 60+ kedvezménykártya, vagy nyugdíjszelvény és lakcímkártya bemutatásával vehették át a készülékeket. Az osztásban Csernus László, Haidar Norbert és Ludányi Attila önkormányzati képviselők segédkeztek.

Az elektromos ajtóék egy ajtó alá helyezhető szerkezet, amely megakadályozza az ajtó kinyitását. Amennyiben illetéktelenek megpróbálják kinyitni, a szerkezet hangjelzést ad. A biztonsági elektromos ajtóék használata egyszerű, segítségével megelőzhető a lakásokat érő támadás.

A belépésjelző riasztó egy olyan, ajtóra vagy ablakra néhány másodperc alatt felhelyezhető biztonsági berendezés, amely az ajtó/ablak kinyitásakor erős hangjelzést ad, elriasztva a behatolót, és figyelmeztetve a lakókat, a szomszédokat. A riasztóberendezés 3 gombelemmel működik, egyszerűen felragasztható az ablak- vagy ajtókeretre.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zajmérés tehet pontot a reptér ügy végére

A Budaörsi repülőtéren közel 100 éve szállnak fel és le a repülőgépek, de a működése csak az elmúlt években kezdte zavarni a környékbelieket. Egy magáncég ugyanis sportrepülőgép oktatást indított, aminek eredményeként a közeli lakóparkokban minden hétvégén úgy érzik, akaratukon kívül egy repülőnap kellős közepébe csöppentek. A megnövekedett zajterhelés miatti panaszokkal a zsebében Molnár Gyula országgyűlési képviselő egészen Palkovics miniszterig ment, hogy orvosolja a problémát.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.