Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Év végén is gyerekprogramokkal vár a Pagony

Újbuda   |   2014, december 22 - 10:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az év utolsó harmadában nyitott könyvesboltot a Bartók Béla út elején a Pagony Kiadó. A gyermek és ifjúsági könyvek széles választékát kínáló üzlet december végén is mesebeli környezettel, játszósarokkal és gyerekprogramokkal várja a családosokat.

A több mint 200 négyzetméteren berendezett üzlet nem pusztán az eladásra koncentrál, szeretne szerves részévé válni a kerület közösségi, kulturális, életének. Ennek érdekében rendszeresen tartanak gyerek és családi programokat, hasznos szabadidős alternatívát kínálva ezzel a környékbelieknek. – Szinte mindennap van valamilyen programunk – mondta Faragó Nóra üzletvezető. A kisebbeket kézműves foglalkozás és Ringató várja (gyermek és altatódalokat, babajátékokat tanulhatnak a kismamák), péntekenként pedig rendszerint ingyenes diavetítés van a Pagonyban.

A bolt egyik része a 12 éven aluliaknak szól, másik részében az idősebbek találhatnak maguknak könyvet az ifjúsági irodalmat gondozó Tilos az Á kiadótól. A Pagony olyan üzlet, ahol minden létező segítséget megkap a keresgélő. - Nagyon kevés az olyan vásárló, aki egy bizonyos könyvet szeretne, sokkal inkább egy körülhatárolható igénye van. Ilyenkor az eladó feladata, hogy a több száz könyvből megtalálja a megfelelőt – mondta az üzletvezető.

A könyvesbolt kívülről is látványosságnak számít, a pult és a különleges kialakítású plafon meseországba repíti a kicsiket; tervezőjét Gévai Csilla egyik könyve ihlette.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.