Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 25. szerda, Katalin

Évtizedek a hűség jegyében

Újbuda   |   2018, november 6 - 20:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több mint fél évszázada fogadott örök hűséget egymásnak az a tizenöt újbudai pár, akik ünnepélyes keretek között mondták ki újra a boldogító igent. Az arany- és gyémántlakodalmasok köszöntőjével kezdődött meg az idei Kerület Hete eseménysorozat. A Hotel Flamencóban tartott ünnepségen az évtizedek óta Újbudán élőket is köszöntötték.

Az itt megjelent házaspárok a huszadik század embert próbáló évtizedeinek voltak tanúi, akik közösen, egymás kezét fogva tudtak hűségről és kitartásról tanúbizonyságot tenni – köszöntötte a megjelenteket Újbuda polgármestere. Hoffmann Tamás a Kerület Hete rendezvénysorozat nyitó eseményén felidézte azokat a meghatározó történelmi eseményeket, amely az aranylakodalmas párok házasságkötésének idején történtek. A polgármester úgy értékelte: ez a találkozó a Kerület Hetének egyik legmeghatóbb pillanata. – Feleségemmel azért jövünk el évről évre, hogy a hosszú házasság titkát megfejtsük. Köszönjük azt a sok jó példát, amelyet elénk állítanak életükkel: tanuljuk meg szeretni egymást! – fogalmazott Hoffmann Tamás.

Simicskó István országgyűlési képviselő köszöntőjében saját szülei tapasztalatait is megosztotta a párokkal. Mint mondta: az igazi kapcsolat lényege, hogy amikor a nehézségek és problémák felmerülnek, akkor is képesek legyenek megfogni egymás kezét, és egy jó szót mondani a másiknak. – Nem eltölteni, betölteni kell az életünket, ezt pedig csak egy társsal az oldalunkon, családot alapítva lehet – mondta Újbuda képviselője.

A hivatalos ceremóniát Hoffmann Tamás polgármester és felesége, Hoffmann Diána vezette. A házastársak ismét fogadalmat tettek, újra gyűrűt húztak egymás ujjára, majd pezsgővel koccintottak az anyakönyvvezető előtt. A szertartás után az Operettszínház nosztalgiaműsorával és fogadással köszöntötték az „ifjú párokat”, valamint azokat a megjelent vendégeket, akik évtizedek óta élnek a kerületben.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Részvételi költségvetés  

A részvételi költségvetés új kezdeményezés: budapestiként december végéig bárki benyújthatja ötletét, mit változtatna meg, mit fejlesztene lakókörnyezetében, vagy akár egész Budapesten.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.