Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Ezüstérmes az OSC

Újbuda   |   2021, május 31 - 11:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagyot küzdöttek az újbudai vízilabdások a bajnoki címért. Az utolsó pillanatokig versenyben voltak, de végül a Szolnok lett a győztes.

A kiváló formában versenyző Szolnoki Dózsa az Eurokupa megnyerése után sikerrel behúzta az E.ON férfi vízilabda OB I bajnoki címét is, miután Szolnokon és Újbudán is le tudta győzni az OSC-t. Az Eurokupában kiélezettebb volt a küzdelem, ott mindkét csapat háromgólos előnnyel behúzta a hazai meccseket, így végül ötméteresek döntöttek a Szolnok javára.

A siker extra lendületet adhatott a Tisza-parti együttesnek az országos bajnokságban, Szolnokon ugyanis 18-10-re nyerték a döntő párviadal első mérkőzését. A Szolnoki Dózsa világszínvonalú játékosainak, a kiválóan támadó Filip Filipovicnak és a kapuban kérlelhetetlenül védő Nagy Viktornak köszönhetően az OSC hiába hozta ki magából a maximumot, csak egyenlítésekre futotta a küzdelmes mérkőzés során, amelyet végül a megállíthatatlanul játszó, öt gólt lövő Angyal Dániel tett egyértelművé a Szolnok javára. Az OSC nem bírta a hajrát, így a szolnokiak nyolcgólos előnnyel zárták az első fordulót.

A Nyéki Imre Uszodában már nehezebb dolguk volt. Fej-fej mellett haladt a két legjobb gárda, sőt, a második negyedben a hazaiak megrázták magukat, Manhercz Krisztián és Hárai Balázs remek teljesítményének köszönhetően három góllal el is léptek, ám az utolsó játékrészbe mégis a szolnokiak fordulhattak egygólos előnnyel.

A szépségdíjas találatokat hozó mérkőzést végül egy szerencsétlenül pattanó labdával nyerte meg a Szolnok Újbudán. Angyal a kapufáról és Lévai Márton tarkójáról tudta belőni a győzelmet és a bajnoki címet jelentő utolsó gólt, így a Szolnoki Dózsa 14-13-as eredménnyel megszerezte történetének tizedik bajnoki címét.

A szezon végén az újbudaiaknak be kellett érniük azzal, hogy ők a második legjobb csapat hazai és európai szinten, ami akkor is szép teljesítmény, ha a Szolnokot nem sikerült legyőzni a döntőkben.

Férfi vízilabda OB I-döntő:

1. meccs: Szolnok 18-10 OSC

2. meccs: OSC 13-14 Szolnok

Újbuda

Fotó: OSC Waterpolo Facebook

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.