Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. szerda, Mátyás

Fagyival búcsúztatták a diákokat

Újbuda   |   2017, június 19 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több száz diák ballagott el a kerület általános iskoláiból június első felében. A Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola és a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola tanulói jeges meglepetéssel kezdhették a nyári szünetet.

Megható ünnepséggel, táncos előadásokkal és a nyolcadikosoknak szánt, a tanévet felelevenítő üzenetekkel indították útjukra a tanulókat. Ezt követően Király Nóra alpolgármester és Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő fagylaltot osztogattak azoknak, akik bizonyítványukat felmutatták.

A tanévzáró alkalmával a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete, azaz a Ficsak által delegált pingvinember is fagylaltevésre buzdította az iskolából kiözönlő gyerekeket. Ezen kívül szétosztottak egy olyan kiadványt is, amelyben hasznos tippeket és tanácsokat adtak a nyári szünetet elkezdő gyerekeknek. Felhívták figyelmüket például arra, hogy a melegben érdemes elvonulni a hűvösbe egy izgalmas könyvvel, hogy aludjanak és pihenjenek sokat, egyenek friss zöldséget és gyümölcsöt, ússzanak és játsszanak, közlekedjenek okosan.

A következő tanév első napja 2017. szeptember 1-je péntek lesz, vélhetően ekkor mindenhol megtartják az évnyitókat is, azaz még egy szabad hétvégéjük marad a diákoknak, a tanároknak és a szülőknek.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A képviselő válaszol...: Hogyan lehet újra nyitni?  

Ezt a kérdést tettük fel a képviselőknek: Véleményük szerint milyen feltételek teljesülésével (pl. oltások száma), milyen módszerekkel/fokozatokkal (pl. vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása, bizonyos tevékenységek „oltási igazolvány”-hoz kötése stb.) lehet „újranyitni” az országot, Újbudát?

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.