Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Farsang a közösségi házakban

Újbuda   |   2019, február 12 - 12:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén március 6-ig tart a farsang, azaz még szűk egy hónapig számos mulatság várja az érdeklődőket.

A farsang a télűzés, lakomák, társasági együttlétek, táncos mulatságok ideje, ilyenkor bárki elbújhat álarca mögé, kiléphet kicsit az elvárások, erkölcsi határok keretéből. Február 9-én, szombaton 10 órától a Kelenvölgyi Közösségi Házban a gyerekeknek szerveznek mulatságot, amit a Csiga duó koncertje, kézműves foglalkozás, valamint saját készítésű jelmezek versenye tesz izgalmassá. A Gazdagréti Közösségi Házban 15-én régi klubok hangulatát idézhetik fel a Retro Disco jelmezes résztvevői, a kicsiket és szüleiket pedig február 16-án Gazdagréti Mini Karnevál várja 16 órától. Lesz interaktív gyermek koncert Misi bohóccal, mini karaoke, tombola, és működik majd anyu megőrző is, ahol a szülők beszélgethetnek, kikapcsolódhatnak.

Február 16-án, szombaton a kerület több pontján is szórakozhatnak a felnőttek: Kelenvölgyben 19 órától vacsorával egybekötött sváb farsangi bál várja az érdeklődőket, az Őrmezei Közösségi Házban pedig zenés, táncos programmal ünneplik a farsangot 20 órától. A szervezők azt ígérik, hogy a Szigeti Edit és Sudár Péter alkotta CATS DUO garantáltan felpezsdít mindenkit, a jelmezben, maszkban érkezőket meglepetés koccintással várják. Albertfalván a közösségi ház Farsangi bálja szintén 20 órakor kezdődik. A zenéről a Bulletproof Band gondoskodik, felelevenítve az elmúlt hatvan év leghangulatosabb tánczenéit. A mulatni vágyók fergeteges paso doble-bemutatót is láthatnak, és még sok kedves meglepetés vár rájuk.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.