Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. hétfő, Friderika

Farsang a közösségi házakban

Újbuda   |   2019, február 19 - 15:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda valamennyi közösségi házában farsangot tartottak február második hétvégéjén. A résztvevők mindenhol jelmezbe öltözve mulattak, a hangulat kiváló volt.

A Gazdagréti Közösségi Ház a farsangi időszakot retró diszkóval indította február 15-én. A programra beöltözve érkeztek a szórakozni vágyók, a legjobb jelmeznek járó pezsgőt egy lónak álcázott vendég érdemelte ki. A gyerekek sem maradtak farsangi szórakozás nélkül, a Gazdagréti mini karnevál február 16-án délután várta a legkisebbeket Misi bohóccal, fánkevő versennyel, karaokéval, jelmezes felvonulással, erőpróbával és sok vidám pillanattal. A következő mulatságot márciusban nőnapkor tartják a Gazdagréti Közösségi Házban.

A Kelenvölgyi Közösségi Házban évek óta Újbuda Német Nemzetiségi Önkormányzata szervezi a Svábbált. Ilyenkor nemcsak zenés táncos összejövetelt tartanak, hanem a bajor ízvilágot és tánclépéseket is megismerhetik a résztvevők. Sokan érkeztek német népviseletbe öltözve, otthonról hozva a sváb specialitásokat. A Saarer Musikanten zenéjére a legtöbben táncra perdültek, a szervezők idén fánkkal és bajor fűszerezésű disznótoros lakomával lepték meg a kelenvölgyi farsangolókat.

Őrmezőn a Cats Duo fellépései mindig felszabadult táncos mulatságot jelentenek a közösségi ház mulatozóinak. Idén sem volt ez másként. Jelmez nem volt előírva, de sokan mégis beöltöztek: volt, aki egymaga személyesítette meg Piroskát és a farkast, volt tyúkanyó és vén tengerész is. Az őrmezei báli szezonnak még nincs vége, február 23-án tartják Bakacsi Béla nosztalgia táncestjét.

Albertfalván a Gyékényes utcában is feltűntek álarcos, jelmezes mulatozók. A közösségi házban néptánc és paso doble táncbemutatókat tartottak a mulatság részeként. A jókedv itt is elmaradhatatlan volt, a talpalávalóról a Bullet Proof Band gondoskodott egész este.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Olescher Tamástól búcsúzunk  
 

Olescher Tamás Munkácsy-díjas újbudai festőművész, díszlettervező, performer, 1954. május 31-én született Budapesten. Már a ’70-es években kapcsolatba került az alternatív művésztársadalommal, amelynek tagjai a "tűrt" és "tiltott" kategória határán mozogtak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.