Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Farsangi mulatságot tartottak a Kossuth Gyermekotthonban

Újbuda   |   2016, február 16 - 13:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jelmezversennyel, előadásokkal, tombolával és sok-sok fánkkal ünnepelték a farsangot a Kossuth Gyermekotthonban február 10-én.

A Kossuth Lajos Gyermekotthon nyolc gyerekcsoportja önálló produkcióval készült a farsangra: rock zenészek, kalózok és Hupikék törpikék alkottak formációt. Az intézmény vezetői és pedagógusai pedig Ternovszky Béla Macskafogó című rajzfilmjéből kölcsönöztek egy jelenetet, amellyel meglepték a gyerekeket. Az ünnepségre rendszerint a Menedékház Alapítvány Családok Átmeneti Otthonából is érkeznek vendégek. Surányi Ákos intézményvezető elmondta, idén is örömmel jöttek és csoportjelenettel is készültek. Mivel a két intézmény célkitűzése hasonló, szakembereiknek ilyen alkalmakkor lehetőségük van a kapcsolat ápolására.

A farsangon, amelyen szívesen látják a környékbelieket is, Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő is részt vett. Hangsúlyozta: ilyenkor nyitott a gyermekotthon kapuja, az őrmezeiek pedig érdeklődnek lakóinak élete iránt.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.