Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. kedd, Tivadar

Faültetés a Bükköny utcában

Újbuda   |   2019, június 19 - 13:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tíz amerikai hársfát ültettek el a Bükköny utcában és az ott található játszótéren. Az akcióban Hoffmann Tamás polgármester is részt vett.

A környék az utóbbi időben több fát vesztett, fapusztulás is történt a Bükköny utcában, ezen szeretne az önkormányzat segíteni. A játszótéren pedig árnyékot ad majd a most ültetett tíz amerikai hársfa.
– Az elmúlt évek zöldítési akciója idén a Sáfrány utcában folytatódott, az út szélén lévő zöldsávok újralétesítésével. Amikor a forgalmas útvonal járdáit építették, sok fát kivágtak, a helyüket lebetonozták. Újbuda most ezen kíván segíteni, hamarosan ide is facsemeték kerülnek majd – mondta el Hoffmann Tamás polgármester.
– Újbuda Önkormányzata a fővárossal összefogva egy év alatt 1111 új fát ültetett a XI. kerületben, köztük olyan zsúfolt helyeken, mint a Budafoki út. A zöldítési program idén is tart – közölte a polgármester. Arra is figyelnek, hogy milyen fajta a legmegfelelőbb az adott helyre, és felmérik azokat a helyszíneket is, ahol évtizedekkel ezelőtt fák voltak, de az út- és járdaépítések során kivágták őket. A későbbiekben ezeket a szakaszokat fogják újra fákkal beültetni.
(D. B. S.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda ismét gyászol  

Elhunyt Kissné Otta Katalin a Farkasréti Általános Iskola tanára. 1981 óta szíve mélyéből tanított magyar, dráma és rajztanárként valamint munkaközösség vezetőként az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskolában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.