Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. hétfő, Tekla

Február 15-én ülésezett a képviselő-testület

Újbuda   |   2018, február 20 - 11:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

A közgyűlés módosította a 2017. évi költségvetési rendeletet, az elfogadott változtatások közel 50 millió forintot érintenek a bevételi és a kiadási főösszegben.

A képviselők módosították az egészségügyi alapellátások körzeteiről szóló rendeletet, valamint felügyelőbizottsági tagokról is szavaztak a Kamara-Projekt Kft.-nél és az Öböl XI. Kft.-nél.

A Nemzeti Portrétár Alapítvány azzal a kérelemmel fordult az Önkormányzathoz, hogy 18-20. századi képek restaurálásához és ennek kapcsán iskoláscsoportoknak szóló bemutató órák tartásához nyújtson anyagi támogatást. Kérelmük szerint 3 db képet szeretnének restaurálni, melyhez kapcsolódnának a bemutató órák több alkalommal. A kért egymillió forintos támogatást jóváhagyta a képviselő-testület.

Mindezek mellett a polgármester és a jegyző tájékoztatást adott a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ismét lesz T-MA verseny  

Harmadszor indítja útjára a Képességforrás Egyesület az Összefogás Újbudáért Egyesülettel közösen a T-MA versenyt, amely részben kompetencia alapú, részben a megszerzett ismeretek kreatív felhasználásán alapszik. Idén újdonság a digiértés, vagyis a digitális formában megjelenő információk, szövegek értelmezése, a köztük való gyors és megbízható eligazodás. A rendezvényről az ötletgazda, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő beszélt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.