Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 29. csütörtök, Nárcisz

Felavatták Megyer Meyer Antal emléktábláját

Újbuda   |   2018, június 12 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata emléktáblát avatott Megyer Meyer Antal képző- és iparművész, a Képzőművészeti Főiskola rektora, a Corvin-koszorú tulajdonosa tiszteletére a Kosztolányi Dezső téren.

Június 5-én avatták fel Megyer Meyer Antal képző- és iparművész, a Képzőművészeti Főiskola rektora, a Corvin-koszorú tulajdonosa tiszteletére elhelyezett emléktáblát a Kosztolányi Dezső téren. A rendezvényen Jankó István, a Kulturális és Köznevelési Bizottság elnöke mondott köszöntőt, majd Prékopa Ágnes művészettörténész beszélt. Utánuk Pandula Attila, a Szent István Tudományos Akadémia tagja emlékezett meg a művészről. A családot Megyer Meyer Antal unokája, Zaránd Attila képviselte.

A visszaemlékezők végül elhelyezték koszorúikat és virágaikat az emléktáblánál. Közreműködött Somogyváry Ákos vezetésével a Szent Alberik kórus.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szelíd türelemmel élek - Interjú Erdélyi Timea színésznővel  

Erdélyi Timea a Karinthy Színház Maga lesz a férjem című előadásnak egyik főszereplője. 2020 őt is számos nehézség elé állította, de mint meséli, ennek ellenére sok mindenért hálával tartozik sorsának. Rendkívüli helyzetekkel, mozgalmas eseményekkel tarkított nagy kihívás ez az év számára is.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.