Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 28. csütörtök, Károly, Karola

Felavatták Megyer Meyer Antal emléktábláját

Újbuda   |   2018, június 12 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata emléktáblát avatott Megyer Meyer Antal képző- és iparművész, a Képzőművészeti Főiskola rektora, a Corvin-koszorú tulajdonosa tiszteletére a Kosztolányi Dezső téren.

Június 5-én avatták fel Megyer Meyer Antal képző- és iparművész, a Képzőművészeti Főiskola rektora, a Corvin-koszorú tulajdonosa tiszteletére elhelyezett emléktáblát a Kosztolányi Dezső téren. A rendezvényen Jankó István, a Kulturális és Köznevelési Bizottság elnöke mondott köszöntőt, majd Prékopa Ágnes művészettörténész beszélt. Utánuk Pandula Attila, a Szent István Tudományos Akadémia tagja emlékezett meg a művészről. A családot Megyer Meyer Antal unokája, Zaránd Attila képviselte.

A visszaemlékezők végül elhelyezték koszorúikat és virágaikat az emléktáblánál. Közreműködött Somogyváry Ákos vezetésével a Szent Alberik kórus.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Felpöröghet az oltási kampány  

Láthatóan emelkedik Magyarországon a koronavírus elleni oltás elfogadottsága – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal hetente elvégzett felméréséből. A tavaly november 30-ával kezdődő héten a megkérdezettek közel 15 százaléka mondta biztosra, hogy beoltatná magát; a mérés hetedik, január 11-gyel kezdődő hetében már 33 százalékos aránnyal többségbe kerültek az igennel válaszolók. A válaszadók 27 százaléka utasította el határozottan az oltást (a mérés elején még 36 százalékuk).

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.