Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 17. hétfő, Donát

Felavatták Megyer Meyer Antal emléktábláját

Újbuda   |   2018, június 12 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata emléktáblát avatott Megyer Meyer Antal képző- és iparművész, a Képzőművészeti Főiskola rektora, a Corvin-koszorú tulajdonosa tiszteletére a Kosztolányi Dezső téren.

Június 5-én avatták fel Megyer Meyer Antal képző- és iparművész, a Képzőművészeti Főiskola rektora, a Corvin-koszorú tulajdonosa tiszteletére elhelyezett emléktáblát a Kosztolányi Dezső téren. A rendezvényen Jankó István, a Kulturális és Köznevelési Bizottság elnöke mondott köszöntőt, majd Prékopa Ágnes művészettörténész beszélt. Utánuk Pandula Attila, a Szent István Tudományos Akadémia tagja emlékezett meg a művészről. A családot Megyer Meyer Antal unokája, Zaránd Attila képviselte.

A visszaemlékezők végül elhelyezték koszorúikat és virágaikat az emléktáblánál. Közreműködött Somogyváry Ákos vezetésével a Szent Alberik kórus.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Rapülők - Geszti Péter a B32-ben  

Az Első Emelet két egykori zenésze és dalszövegírója játéknak szánta a Rapülők dalait, de első lemezük váratlan és hatalmas sikert aratott. Az 1992-es Rapülők című album megjelentetését számos kiadó visszautasította. A lemez születéséről és az akkori könnyűzenei közegről Geszti Péter beszél a B32 Galéria és Kultúrtérben február 20-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.