Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 19. vasárnap, Sára, Márió

Felavatták Megyer Meyer Antal emléktábláját

Újbuda   |   2018, június 12 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata emléktáblát avatott Megyer Meyer Antal képző- és iparművész, a Képzőművészeti Főiskola rektora, a Corvin-koszorú tulajdonosa tiszteletére a Kosztolányi Dezső téren.

Június 5-én avatták fel Megyer Meyer Antal képző- és iparművész, a Képzőművészeti Főiskola rektora, a Corvin-koszorú tulajdonosa tiszteletére elhelyezett emléktáblát a Kosztolányi Dezső téren. A rendezvényen Jankó István, a Kulturális és Köznevelési Bizottság elnöke mondott köszöntőt, majd Prékopa Ágnes művészettörténész beszélt. Utánuk Pandula Attila, a Szent István Tudományos Akadémia tagja emlékezett meg a művészről. A családot Megyer Meyer Antal unokája, Zaránd Attila képviselte.

A visszaemlékezők végül elhelyezték koszorúikat és virágaikat az emléktáblánál. Közreműködött Somogyváry Ákos vezetésével a Szent Alberik kórus.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

SzólóDuó a MU színházban  

Január 18-ig tart az Orkesztika Alapítvány SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválja. A rendezvény célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, táncosokat bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertessék a közönséggel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.