Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. kedd, Dömötör

Felfüggesztették a Rákóczi hídnál talált bomba keresését

Újbuda   |   2016, november 9 - 15:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Felfüggesztették a Dunában, a Rákóczi híd közelében talált bomba felkutatását - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének műveleti főnöke kora délután. A Ferencváros és Kelenföld között a Déli összekötő vasúti hídon újra elindulhatott a vonatforgalom. Az előrejelzésekkel ellentétben mégsem zárták le a Rákóczi hidat és a környező utakat.

A bombát egy ipari búvár találta meg kedden, csatornatisztítás közben, de nem jelölték meg a helyét bójákkal, ezért a tűzszerészeknek újra fel kell kutatniuk. Azonban a nagy sodrás, a megerősödött szél miatt nem tudtak olyan fix pontot létrehozni, ahonnan a búvárok merülhettek volna. Kovács Viktor a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének műveleti főnöke közölte: egyeztetniük kell a szakhatóságokkal, köztük a közútkezelővel azért, hogy "rögzíteni tudják a merülési pontot" a Déli összekötő vasúti híd egyik pilléréhez vagy a pesti Duna-parton a Rákóczi hídtól 130 méterre.

A MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái, a Dunaújváros AM-31-es aknamentesítő hajó legénysége dolgozott a Rákóczi híd és a Déli Összekötő Vasúti Híd közelében feltehetőleg második világháborús bomba kiemelésén és hatástalanításán.

A tűzszerész munkálatok ideje alatt a rendőrség forgalmi korlátozásokat léptetett életbe, illetve a vasúti hídon is szünetelt. A MÁV közleményben jelezte, hogy befejeződtek a munkálatok és a menetrendszerű közlekedés fokozatosan áll helyre, várhatóan a késő délutáni, kora esti órákban már nem kell hosszabb menetidővel számolniuk a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Székesfehérvár és a Budapest–Pécs vasútvonalakon utazóknak. 17 órától már nem fogadják el a Kelenföld–Budapest-Déli, a Ferencváros–Budapest-Keleti, illetve a Kőbánya-Kispest–Budapest-Nyugati viszonylatokon azokat a bérleteket és menetjegyeket, amelyek a Ferencváros–Kelenföld vonalszakaszra érvényesek.

Az előrejelzésekkel ellentétben mégsem zárták le a Rákóczi hidat és a környező utakat - közölte

közösségi oldalán a Budapesti Közlekedési Központ.

Újbuda/MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudán biztonságosabb lett az élet  

Régi hagyomány a kerületben, hogy az önkormányzat díjazza a közbiztonság területén dolgozók kimagasló munkáját. Október 18-án Hintsch György közbiztonságért felelős alpolgármester
és Varga Gergő közbiztonsági tanácsnok adta át.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.