Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 19. csütörtök, Vilhelmina

Félmaratont futottak az újbudai tűzoltók

Újbuda   |   2019, szeptember 10 - 15:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományának tagjai is részt vettek a 34. Wizz Budapest Air Félmaratonon szeptember 8-án.

A sporteseményen a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományából többen is indultak. A kollégák a „Laufenn Trió Félmaraton” 21 kilométeres váltóját négy csapattal is teljesítették, azonban egyéni indulókból sem volt hiány.

Laufenn Trió Félmaraton” váltó (8,3 km – 7 km – 5,8 km)

  1. csapat: Pócsik Attila tű. ezds., Csató Dávid tű . tő rm., Sinkó Flórián tű . tzls.
  2. csapat: Nagy László tű . szds., Magyar László tű . tzls., Vernicz Ferenc tű . tzls.
  3. csapat: Tóth Gergő tű . tő rm., Németh Ferenc tű . ő rm., Iván Péter tű . zls.
  4. csapat: Blázs Sándor tű . ftő rm., Vajda Péter tű . ő rm., Dudás Roland tű . ő rm.

Egyéni indulók Félmaratonon (21 km)

Balogh Róbert tű . alez., Bene Krisztián tű . ő rgy., Mózes István tű . tő rm. és Kaluz Róbert tű . ftő rm.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Idén is tanulhatnak robotprogramozást a gyerekek Újbudán – ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ!  

Az elmúlt két évben a kerületi diákok kimagasló eredménnyel vettek részt több, országos robotprogramozási versenyen: tavaly a IX. Robotprogramozó Országos Csapatversenyen az ötödikesek Újbudai Robotok 1-es csapata lett az országos bajnok, a hatodikos fiúk harmadik helyezést értek el, nemrég pedig a Gyerekakadémia újbudai csapata a juniorok között 4. lett a World Robot Olympiad országos döntőjében. Szeptembertől az élményalapú robotprogramozó szakkörök tovább folytatódnak a kerületben: kezdő és haladó csoportok egyaránt indulnak, a részvételi díj 80%-át pedig az Önkormányzat fizeti! A programozás tanulása fejleszti az algoritmikus gondolkodást, ami segít gyorsabb, intuitívabb és kreatívabb megoldásokat találni az élet bármely területén. A tanfolyam emellett a gyerekek pályaválasztási orientációjához is hozzájárulhat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.