Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 6. szombat, Norbert, Cintia

Felülvizsgálja ellenőrzési rendszerét a BKK

Újbuda   |   2015, november 16 - 13:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Minimálisra csökkenhet a jegyekkel és bérletekkel kapcsolatos vitás esetek és hibák száma az elektronikus jegyrendszer bevezetésével – állítja a BKK. A Budapesti Közlekedési Központ az új rendszer bevezetése előtt felülvizsgálja jelenlegi ellenőrzési rendszerét.

Egy esethez kapcsolódóan a Budapesti Közlekedési Központ felülvizsgálja mostani ellenőrzési folyamatát. Nemcsak azt vizsgálja tüzetesen, hogy a konkrét esetben megfelelően viselkedtek-e a jegyellenőrök, hanem általánosságban az egész ellenőrzési és pótdíjazási folyamatot is felülvizsgálja. Nézi annak lehetőségét is, hogy ha a jegyellenőrök hamisnak tűnő jeggyel, vagy bérlettel találkoznak, akkor csak a kifogásolt jegy vagy bérlet központi ellenőrzése után induljon el a pótdíjazási folyamat.

Minderre a 2017 végéig kiépülő elektronikus jegyrendszer ad majd megoldást. Az ország egyik legösszetettebb közlekedésinformatikai fejlesztése során minden budapesti villamost, buszt és trolibuszt új jegyérvényesítő készülékkel látnak el, emellett a metró- és néhány HÉV-állomáson összesen több száz kaput szerelnek fel. A fejlesztésnek köszönhetően a papírbérletet és -jegyeket felváltja egy chippel ellátott műanyag kártya, amelynek megszemélyesített és anonim formáját is választhatják az utasok. A mostani bérletszelvény és a BKK által forgalmazott összes bérlet virtuális termékké válik.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.