Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Fenyőfavásár Újbudán

Újbuda   |   2018, december 19 - 10:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közel 1300 kerületi rászoruló család vihetett haza akciós fenyőfát idén. A Vicus Alapítvány által szervezett és az önkormányzat által támogatott eseményt december 17-re hirdették meg.

Ötszáz forintos darabáron juthattak a karácsony díszéhez a kerületi rászoruló lakosok. A nagycsaládosokon túl az egyedülálló szülők, az idősebbek, a betegséggel küzdők családtagjai és a nehezebb anyagi helyzetben élők jutottak kedvezményes áron fenyőfához. A baranyai őstermelőktől származó növényeket a kerület négy pontján lehetett átvenni: Albertfalván, Gazdagréten, az Edömér utcában, valamint a Bikás parknál. A fák kiosztásában a szervező Vicus Alapítvány tagjai mellett önkormányzati képviselők is részt vettek. Újbuda országgyűlési képviselője, Simicskó István a Tétényi útnál segédkezett az átadásban. – Bár Újbuda az év minden szakában igyekszik akciós vásárokat szervezni, ilyenkor ünnepek tájékán különösen fontos, hogy a nehéz helyzetben élők válláról levegyünk némi terhet. A nagy dolgok az apró gesztusokból születnek , és remélem ezzel az akcióval mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az újbudai családoknak meghitt karácsonyuk legyen – fogalmazott a politikus.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.