Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. hétfő, Lukács

Fiatal vállalkozók iskolája Újbudán

Újbuda   |   2021, október 7 - 13:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tizennégy ifjú vállalkozó vette át oklevelét szeptember végén az Újbuda Önkormányzata által támogatott UP academy Bootcamp program 2020-as évfolyamának ünnepélyes záróeseményén.

Saját pólók gyártás, dietetikai szaktanácsadás, csomagpontok működtetése. Ez csak néhány ötlet azok közül, amely az elmúlt években megvalósult a Digitális Tudás Akadémia Közhasznú Egyesület által életre hívott képzés miatt. Az UP academy azért jött létre, hogy a közoktatásban tanuló diákok tudását kiegészítse olyan modern készségekkel, ismeretekkel amelyek alkalmassá teszik őket saját projektek, vállalkozások indítására.

Újbuda Önkormányzata 5 éve stratégiai partnerként dolgozik együtt a civil szervezetként tevékenykedő iskolával, támogatva annak működését kedvezményes helyhasználattal, tandíj támogatássál. A közös cél a jövő vállalkozó generációjának segítése. Az UP academy közösségi térrel, egy éves intenzív vállalkozói képzéssel, mentorokkal, technológiával és kapcsolatokkal áll a fiatalok mögött. A most végzett hallgatók oklevelét László Imre polgármester, Orosz Anna alpolgármester, a Digitális Tudás Akadémia Közhasznú Egyesület részéről Tóth Zoltán elnök írta alá.

Az együttműködés jó példa a civil és önkormányzati összefogásra, amit az elmúlt évek számos fiatal vállalkozói sikertörténete is bizonyít. https://upacademy.hu/diakok/.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.