Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

Folytatódik a Bazsalikom utca felújítása, több busz közlekedése módosul

Újbuda   |   2018, november 19 - 12:08Nyomtatóbarát változatSend by email

Változik az 58-as, a 153-as és a 941-es autóbusz közlekedése várhatóan december közepéig, mert a XI. kerületi Bazsalikom utca felújítása az Alabástrom utca–Kecskeméti József utca szakasszal folytatódik, amit a munkák miatt teljesen lezárnak.

Közúti változások

November 19-étől, hétfőtől a Bazsalikom utca csak az Alabástrom utcai kereszteződéstől a Kecskeméti József utcáig lesz lezárva az átépítés miatt. Ettől az időponttól az Egér út felőli korlátozás megszűnik és a Bazsalikom utcai híd újra kétirányban lesz járható.

A Bazsalikom utca Gépész utca és Alabástrom utcai szakaszán a kopó réteg még nem készült el, de a forgalom számára egyirányban megnyitják, az autóbuszok és egyéb forgalom újra közlekedhetnek ideiglenesen, egyirányban a Gépész utcától az Alabástrom utca felé. A munkálatok még várhatóan négy hétig tartanak.

Változások a közösségi közlekedésben várhatóan december közepéig:

  • Az 58-as autóbusz Jégmadár utca felé ismét érinti a Bazsalikom utcában a Gépész utca megállóját; nem érinti viszont a Kecskeméti József utca és a Torma utca megállót; ideiglenesen az Alabástrom utcában a Székelykapu utca kereszteződése után áll meg.
  • A 153-as autóbusz

o a Gazdagréti tér felé ismét érinti a Bazsalikom utcában a Gépész utca megállóját; nem érinti viszont a Torma utca és Bolygó utca megállót; a Torma utca megálló helyett ideglenesen a Bazsalikom utcában az Alabástrom utca kereszteződése előtt áll meg;

o az Infopark felé nem érinti az Alabástrom utca és a Torma utca megállót; ideiglenesen a 150-es autóbusz Bolygó utca és Olajfa utca megállójában áll meg.

  • 941-es autóbusz

o Budatétény vasútállomás (Campona) felé ismét érinti a Bazsalikom utcában a Gépész utca megállóját; nem érinti viszont a Torma utca és Bolygó utca megállót; a Torma utca megállóhely helyett ideiglenesen a Bazsalikom utcában az Alabástrom utca kereszteződése előtt; a Bolygó utca megállóhely helyett a 150-es autóbusz Bolygó utca megállóhelyén áll meg;

o a Móricz Zsigmond körtér M felé nem érinti a Torma utca, a Kecskeméti József utca, a Duránci utca és a Gépész utca megállót; a Torma utca megállóhely helyett ideiglenesen az Alabástrom utcában a Bazsalikom utca kereszteződése előtt; a Bazsalikom utcában a Zebegény utca torkolata előtt; valamint a Bazsalikom utcában a Gépész utca kereszteződése előtt áll meg.