Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 10. hétfő, Lőrinc

Folytatódik a Vahot utcai rendelő felújítása

Újbuda   |   2019, április 12 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Elkezdődött a Vahot utcai rendelő­intézet felújításával kapcsolatos munkák újabb, ötödik üteme, a gyermekorvosi épületrész átalakítása. A rekonstrukció ideje alatt a rendelések az első emeleti épületrészbe költöznek, és folyamatosan elérhetők lesznek. A munkálatok várhatóan augusztusban fejeződnek be.

A Vahot utcai rendelőintézet földszinti homlokzati nyílászáróinak cseréje mellett április elején elkezdődtek a nyugati szárnyban lévő gyermekorvosi épületrész alaprajzi átalakítást is érintő munkálatai. Az épület rekonstrukciójának jelenlegi, ötödik fázisában megújulnak a gyermekorvosi szobák, a hatályos rendeleteknek megfelelő új orvosi és asszisztensi öltözőket, illetve akadálymentes WC-t alakítanak ki. Ezzel párhuzamosan a védőnők által használt irodákat, kiszolgálóhelyiségeket felújítják, illetve új anyatejátvevő és -tároló helyiséget hoznak létre. A rendelés – az előreláthatóan augusztusig tartó beruházás ideje alatt is – zavartalanul folytatódik az emeleti részben kialakított ideiglenes rendelőhelyiségben, így minimalizálható, hogy az orvosok, a szakemberek, a gyerekek és szüleik kénytelenek legyenek ez idő alatt a munkákkal járó kellemetlenségekkel (por, zaj) szembesülni.

A Vahot utcai épület rekonstrukciója évekkel ezelőtt kezdődött. Első lépésben a korábbi bérlő költözése következtében 2013-ban üresen maradt keleti szárnyat újították fel. Ezt követően költözött az ingatlanrész földszintjére a védőnői és a terhesgondozó szolgálat, továbbá az egészséges gyermekorvosi rendelés. 2015-ben, a következő ütemben a tető hőszigetelése, teljes cseréje és a felső szinten található ablakok cseréje történt meg. Korszerűsítették a fűtést is, a korábbi rendszer helyett hűtő-fűtő klímagépeket építettek be. A most kezdődött munkák előtt az üresen álló felső épületrészt tették alkalmassá a kerületi Alapellátási Centrum (egészségfejlesztési iroda, praxisközösségi funkció) befogadására. Az épület többi részének felújítása és korszerűsítése folytatódik, ennek tervezése folyamatban van.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.