Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. péntek, Lukács

Folytatódik a vízosztás a héten

Újbuda   |   2018, augusztus 7 - 13:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tekintettel a hőségre az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai ezen a héten is naponta 2000 liter vizet osztanak ki, és párakapukat helyeznek ki a Bikás parkban, a Móricz Zsigmond körtéren és a Kosztolányi Dezső téren 10 és 14 óra között. Szerdától péntekig a nyár legforróbb napjai következhetnek.

Július 30-ától osztanak vizet három helyszínen Újbudán; a Bikás parki metrómegálló előtt, Móricz Zsigmond körtér metrólejárója előtt, Kosztolányi Dezső téren.

A hőségriadó miatt elkezdett akciót ezen a héten még biztosan folytatják, hiszen szerdától péntekig a nyár legforróbb napjai következhetnek, jelenleg másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A felfrissülést a helyszíneken párakapuk kihelyezésével is segítik. A járókelőknek naponta 2000 liter vizet adnak a kánikula könnyebb elviseléséhez.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.