Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 4. szombat, Izidor

Folytatódott a vízosztás Újbudán

Újbuda   |   2017, augusztus 4 - 13:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az augusztus 1-ről elrendelt hőségriadó kihirdetését követően folytatódott a vízosztás a kerületben az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében, Újbuda Önkormányzata támogatásával.

Három helyszínen, a Bikás parki metrómegálló előtt, a Móricz Zsigmond körtér metrólejáró előtt, valamint a Kosztolányi Dezső téren folytatódott a vízosztás Újbudán. Ezeken a helyeken összesen napi 1500-2000 zacskós vagy palackozott vizet osztottak ki az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. dolgozói.

A felfrissülést fokozásához párakapukat is elhelyzetek mindhárom helyen.

A nagy hőségre reagálva az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. a szombatonkénti Vahot utcai piacnapon is folytatja a vízosztást, illetve a párakapuzást.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Jelölési hibák lehetnek a húsvéti sonkákon  

Élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek az előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztje során ellenőrzött húsvéti sonkák, viszont kisebb mértékű minőségi és jelölési hibák ezúttal is előfordultak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.