Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. hétfő, Albin

Frida Kahlo és a Brazilok a Hadikban

Újbuda   |   2017, április 26 - 12:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gryllus Dorka volt a vendége a legutóbbi Miért van ez így? című februárban idult új kulturális műsornak a Hadik Kavéházban. A közönség most is Földvári Péter, a Karinthy Színház munkatársa segítségével ismerhette meg a meghívottat. Ezúttal azt kívánta feltárni, milyen utat járt be Gryllus Dorka, amíg eljutott a közönségig és a szakma elismeréséig.

Gryllus Dorkát manapság gyakran emlegetik, hiszen színpadon és mozivásznon egyaránt sokat szerepel. 2017 tavaszán az Operettszínház művészeivel együttműködve mutatta be a Duda Éva Társulat az Átrium Filmszínházban a Frida Kahlo mexikói festőművész életéről szóló darabot, Gryllus Dorka főszereplésével. Az összművészeti produkcióban a színház, az élőzene, a kortárs tánc és a videóművészet hatásos elegyével idézik meg Kahlo különös sorsát és világát. - Szertelenség és kicsapongás, lesújtó tragédiák, egy életre szóló szerelem és persze a meghökkentő festmények magával ragadó története ez – mondta érdeklődésünkre Gryllus Dorka. A kora XX. századi Mexikóváros, Detroit, New York és Párizs forgatagában járunk, ahol a technika, a művészet és a világnézet is forradalmi. Gryllus Dorka életében a minap bemutatott Brazilok című film is igen nagy szerepet játszik. A moziban a színésznő egy roma lányt játszik.

Gryllus Dorkát nem csak színészként ismeri a nagyközönség. Énekesnőként is kipróbálta magát, amiről szintén szívesen mesélt.

A Miért van ez így? című beszélgetés sorozotatot Újbuda Önkormányzata és a Hadik Kávéház közösen indította. Az első előadást február 27-én tartották, akkor Leblanc Gergely balettművész mesélt pályájáról. A műsorban havi rendszerességgel ismerhetnek meg a nézők művészeket eddig ismeretlen oldalukról.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megújul a Dzsungel játszótér  

A mai naptól, március 1-től a tervek szerint júniusig komplex felújítás miatt átmenetileg zárva van a Dzsungel játszótér.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.