Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 4. csütörtök, Bulcsú

Frissül a kerület faállománya

Újbuda   |   2014, december 10 - 23:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén mintegy 1000 fát ültet városszerte a Főkert Nonprofit Zrt, ezek többsége az év utolsó négy hetében kerül a közterekre. A társaság összesen 19 kerületben végez faültetést, Újbudán a Bartók Béla úton, a Karolina úton, a Műegyetem rakparton valamint a Gellérthegyen, a Feneketlen–tó partján és a Gellért téren újul meg a faállomány.

Mintegy 650 fát ültet el városszerte a Főkert, hozzájárulva ezzel Budapest levegőjének védelméhez. A faültetési akciónak köszönhetően többek között beültetésre kerül 27-27 üres fahely a XI. kerületben a Karolina úton és a VII. kerületben a Damjanich utcában, 30-30 fa a XII. kerület, Hegyalja úton és a Budakeszi úton, 20 db kerül a X. kerület, Sírkert utcába, és 16 fa kerül a Műegyetem rakpartra. Ezek mellett megújul a Fogarasi út és az Erzsébet királyné útja, valamint az Istenhegyi út valamint az Emőd utca és a Rozgonyi utca faállománya.

Frissül a parkok zöldterülete is, az I. kerületi parkokba 15, a Gellérthegyre valamint a Feneketlen tóhoz 25, a Margitszigetre 45, míg a Népligetbe 56 fát telepítenek év végig.

A Főkert kéri a lakosságot, hogy óvja a frissen kiültetett fákat, ne engedje, hogy a kutyák kikaparják, illemhelyként használják a facsemetéket.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.