Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. kedd, Apollónia

Gálaesttel indult az évad a Karinthy Színházban

Újbuda   |   2018, szeptember 4 - 11:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rendhagyó gálaelőadással nyitotta meg - tanévnyitónak álcázva – az új színházi évadot a Karinthy Színház társulata augusztus 31-én. A megújult teátrum gálaprogramján, a zenés produkciók között szó volt a 37-ik szezon bemutatóiról, előadásairól és kiosztották a legjobb színészeknek járó elismeréséket is.

A közönség által, az elmúlt évad legjobb színésznőjének választott Balázs Andrea köszöntötte a vendégeket és a színház dolgozóit az évadnyitó gálaesten. A női évadnak nevezett idény első bemutatója a Margarida asszony lesz, amelynek első nyilvános főpróbáját szeptember 13-án tartják. Ugyancsak a szeptemberben lesz a  bemutatója Oscar Wilde Bunbury című komédiájának, amelyet Karinthy Márton színiigazgató jegyez.

Buda egyetlen kőszínházának előcsarnoka megújult, mostantól korszerű felületeken hirdetik az előadások színlapjait, a színház eseményeit.


Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.