Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. kedd, Elza

Gárdonyiról és Móriczról szabadon

Újbuda   |   2018, május 28 - 15:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

A februárban meghirdetett Újbuda Természeti és Kulturális Kincsei játékos vetélkedő legjobbjainak szerveztek szóbeli döntőt a Malom Közösségi Térben május 26-án.

Az első alkalommal meghirdetett verseny döntőjén a csapatok Gárdonyi Géza Nagyapó tréfái című írásának egy-egy részletét értelmezték és adták elő mutogatva. - Az Újbuda Kincsei levelező verseny célja az volt, hogy a felsős általános iskolások, valamint a középiskolás diákok megismerjék a kerület természeti és kulturális kincseit. A versenyt a Képességforrás Egyesület és az Összefogás Újbudáért Egyesület hirdette meg, a kiírásra több mint 20 csoport jelentkezett – mondta Vadász Ágnes főszervező.
A diákok háromfős csapatokban indultak, szerveződhettek iskolában, lakóhelyen vagy akár baráti társaságokból is. - A feladatok megoldásához a résztvevők felkereshették a kerület természeti és kulturális nevezetességeit, így például a Móricz Zsigmond körteret is, hogy ismereteiket bővítsék – mondta Nagyné Antal Anikó, önkormányzati képviselő. A verseny lebonyolításában Karinthy Márton színiigazgató is részt vett, a versenyen mindenki ajándékot, oklevelet kapott, a legjobbak színházjegyet is hazavihettek.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Társasházak működésével kapcsolatos információ  

2020. november 17. napján hatályba lépett a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet , amelynek 2. alcíme a társasházakra vonatkozó eltérő rendelkezések alkalmazását szabályozza.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.