Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. kedd, Tivadar

Gyűjtést rendeznek a rászoruló gyerekekért az Allee-nál

Újbuda   |   2014, december 11 - 16:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nehéz sorsú gyermekek és családok javára tart karácsonyi adománygyűjtést a Gyermekekért XI. Alapítvány. A szervezet az adakozóknak köszönhetően minden évben játékokkal, ruhával és számítástechnikai eszközökkel látja el a rászoruló kisgyermekes családokat.

A Gyermekekért XI. Alapítvány 2008 óta minden karácsonykor egyhetes gyűjtést rendez a kerületi rászoruló gyermekek javára. Surányi Ilona, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, idén a kerület iskolásait is bevonták a gyűjtésbe. A Szent Benedek Oktatási Központ és a Weiner Leó Zeneiskola diákjai kötelező önkéntes munkájuknak tesznek eleget azzal, hogy délutánonként néhány órában a helyszínen segítik az adománygyűjtést.
Gyűjtést rendeznek a rászoruló gyerekekért az Allee-nál
Az adakozók az Allee Bevásárlóközpont melletti sétányon, a Kőrösy József utcai karácsonyi vásár egyik fakunyhójában adhatják le adományaikat december közepéig. A szervezők használt játékokat, tanszereket, számítástechnikai eszközöket és ruhákat várnak. Az összegyűjtött adományokat az Újbudai a Humán Szolgáltató Központ (HSZK) szelektálja és állít össze vegyes ajándékcsomagokat, majd az intézmény karácsonyi ünnepségén osztják szét a központtal kapcsolatban álló legrászorultabb gyerekek között. A HSZK Családsegítő szolgálatként és gyermekjóléti központként egyaránt fogadja ügyfeleit, hátrányos helyzetű, komoly családi gondokkal küzdő családokon segít.

Surányi Ilona hálás a kerületieknek, amiért egyetlen gyűjtés alkalmával sem feledkeznek meg segíteni embertársaikon. A múlt évben kisteharautónyi ajándék érkezett a gyűjtőpontra és idén is nagy mennyiségre számítanak. Hozzátette, szervezete segített már szegénysorban élő határon túli diákokon, gyűjtött a vörös iszap katasztrófa áldozatainak és az árvízkárosultaknak is. A mostani akció körülményeiről a vásárt rendező Buda-Hold Kft. és az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. gondoskodott.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Karinthy és a Nézőművészeti Kft.  

Az Utazás a koponyám körül című Karinthy-kisregény színpadi adaptációjának bemutatására készülnek a Nézőművészeti Kft. művészei, Scherer Péter és Marton Róbert, Gyulai Eszter közreműködésével. Az alkotói folyamatról, a Karinthy családhoz való kötődésről és az őszre tervezett előadásról beszélgetett a művészekkel Kovács Gabriella a B32 Galéria és Kultúrtér Hármas szereposztás című podcastsorozatában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.