Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. kedd, Máté, Mirella

Hajrá jövő! - Országos fórum a továbbtanulásról

Újbuda   |   2015, október 12 - 14:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Országos tájékoztató programsorozatot indít a továbbtanulásról a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ, az első előadást október 15-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartják.

A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint a jelentkezéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalók mellett a résztvevők betekintést nyerhetnek a különböző ösztöndíjprogramokba, megismerkedhetnek az aktuális munkaerő-piaci trendekkel, tájékozódhatnak a finanszírozási lehetőségekről és a továbbtanulás pszichológiájáról is.
Az októberi és novemberi rendezvényeken szakemberek osztanak meg hasznos tanácsokat és gyakorlati tudnivalókat a felvételi jelentkezésről, pontszámításról, a finanszírozási lehetőségekről, az ösztöndíjakról, a pályakezdők munkaerő-piaci elhelyezkedésének esélyeiről. Szakpszichológus tárja fel a továbbtanulás előtt álló fiatalok speciális életszakaszának lelki tényezőit, a Pénziránytű Alapítvány pedig útmutatást ad költségvetésünk megtervezéséhez, kiadásaink követéséhez.
Az ingyenesen látogatható, 80 perces programsorozat abban kíván segítséget nyújtani, hogy a diákok jövőjét hosszútávon meghatározó továbbtanulási döntést az érintettek ne családjuktól elszigetelve, hanem közösen hozzák meg, felelős, széleskörű tájékozódást követően. Az első előadás október 15-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen lesz, a következő helyszín október 22-én a győri Széchenyi István Egyetem, november 3-án a Szegedi Tudományegyetem, november 5-én a Pécsi Tudományegyetem, november 10-én Debrecen, a Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferencia Központ. Az előadások november 12-én, a Miskolci Egyetemen zárulnak.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkezdődött a szukot, a sátrak ünnepe  

László Imre polgármester és Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője volt a szukot ünnep első napjának vendége az újbudai Bét Sálom Zsinagógában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.